علت ترک کف پا و درمان خانگی آن
ترک پاشنه پا یکی از بیماری های پوستی شایع می باشد که در میان خانم ها شیوع بیشتری دارد. ترک کف پا از جمله نتایج خشکی شدید پوست ، اگزما ، تداخل هورمونی در دوران یائسگی ، عفونت های میکروبی و قارچی ، دیابت و ... می باشد که بی توجهی به آن می تواند سبب وخیم تر شدن آن گردد.
دلایل بروز ترک کف پا
عوامل مختلفی در ایجاد ترک پاشنه پا دخیل می باشند که برخی از مهم ترین آنها عبارتند از:
- راه رفتن زیاد بر روی فرش و موکت
- افزایش قطر پوست در ناحیه پاشنه و پنجه پا
- وزن زیاد شخص
- شستن زیاد پا که سبب خشکی پوست می شود
- پوشیدن کفش های پاشنه باند و تنگ
- برخی بیماری های میکروبی و قارچی
- عوامل وراثتی و تداخلات هورمونی
روش های پیشگیری از ترک کف پا
- با توجه به اینکه خشکی پوست به عنوان مهم ترین عامل ترک پاشنه و پنجه پا است ، بنابراین چرب کردن پوست پا توسط لوسیون اوسرین و وازلین بسیار ماثر است.
- پوشیدن کفش پاشنه بلند را به حداقل برسانید.
- چنانچه زیاد بر روی فرش و موکت راه می روید ، جوراب یا کفش های روفرشی به پا کنید.
- پیش از خواب ، پای خود را با کرم های نرم کننده ماساژ دهید.
- ترک پاشنه و پنجه پا بیشتر در میان خانم های خانه دار شیوع دارد بنابراین چنانچه پا خیس شد ، آن را خشک کرده و از کرم های مناسب استفاده نمایید.
درمان خانگی ترک پاشنه و پنجه کف پا
درمان ترک خوردگی پوست کف پا در منزل بسیار راحت می باشد که در این مطلب به تشریح آن می پردازیم:
مواد مورد نیاز :
- جوش شیرین : 4 قاشق غذاخوری
- روغن نارگیل
- سنگ پا
- آب : 3 لیتر (باید گرم باشد)
روش انجام کار :
انجام این روش باید شب ها پیش از خواب باشد. در داخل یک ظرف غیر فلزی ، جوش شیرین را در آب داغ حل نموده و پاهای خود را به مدت نیم ساعت داخل آن قرار دهید ، (این عمل موجب تنظیم pH پوست می شود و باکتری ها را از بین می برد). سپس پا را از آب خارج نموده و با حوله ای خشک نمایید ، با استفاده از سنگ پا ، پوست های مرده را از کف پا جدا کنید. سپس پوست کف پا را با روغن نارگیل آعشته نموده و با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید. این عمل را 3 بار در هفته به مدت یک تا دو ماه تکرار نمایید.
درمان کلینیکی ترک کف پا
درمان پزشکی ترک پاشنه و پنجه پا که به سبب ایجاد لایه های شاخی شکل پوست مرده ایجاد می گردد ، استفاده از ترکیبات کرایولیتیک می باشد. این ترکیبات تسکین دهنده بوده و خواص التیامبخش و ضدالتهابی دارند که از موادی همچون گل رز وحشی ، آلاتوئین و رائی به دست می آید. همچنین در کرم های ضد ترک از مواد لایه بردار نظیر اسید میوه یا همان AHA نیز استفاده می شود تا لایه های پوست مرده را بردارد. لوسیون و کرم ضد ترک پا باید دارای ویژگی هایی همچون خواص مرطوب کنندگی قوی ، پوشش دهندگی بالا ، جذب زیاد و خاصیت ضد آنتی باکتریال باشد. این کرم ها اصولا از اولئوزین که نوعی سیمان سلولی می باشد تهیه می گردد. همچنین از موادی نظیر گلسیرین ، اوره و پارافین و گاها عسل ، بابونه ، پامچال و اکالیپتوس نیز برای اثر بخشی بیشتر استفاده می شود.