زئولیت
پارس شیمی | تولید و فروش زئولیت سنتزی و طبیعی در سایز های مختلف کلوخه و پودری و دانه بندی با کیفیت بالا و قیمت مناسب به صورت کیسه ای و فله
زئولیت چیست
زئولیت Zeolite ماده ای معدنی می باشد که معمولا از آلومینوسیلیکات متشکل بوده و مصارف تجاری عمده آن در بخش های صنعتی به عنوان یک جاذب رطوبت یا گاز می باشد. کلمه زیولیت مشتق شده از ترکیب دو عبارت یونانی "زئو" به معنای "جوش" و "لیتوس" به معنی "سنگ" است. انواع مختلف زئولیت ها به صورت وسیعی در تصفیه آب به عنوان یک کاتالیزور و یا جهت تولید محصولات دارای تکنولوژی های پیشرفته کاربرد دارد. یکی از اساسی ترین کاربرد های زیولایت در تولید مواد شوینده لباس است. همچنین در پزشکی و کشاورزی با نام کود هشمند مصرف می شود. زیولیت ها به صورت شبکه کریستالی شامل اکسیژن و آلومینیوم یا سیلیس هستند که به صورت ساختمانی سه بعدی درآمده اند. زئولیت به دو صورت طبیعی و صنعتی تولید می گردد. خواص فیزیکی و شیمیایی زئولیت های طبیعی با هم تفاوت دارند که این تفاوت ها به دو دسته فیزیکی و شیمیایی تقسیم بندی می گردند. تفاوت های فیزیکی آن ها عبارتند از اندازه منافذ, شکل بلور ها, ظرفیت تبادل یونی و جذبی و ... . زیولیت ماده ای معدنی است که از قابلیت جذب سطحی بالایی برخوردار است که همین مطلب سبب استفاده گسترده آن در کشاورزی و یا حفاری چاه های نفت شده است.
تولید زئولیت در ایران
معادن اصلی زئولیت ایران در نواحی دماوند, سمنان, کرمان, قم, کوه های جنوبی تهران و اطراف حوض سلطان وجود دارد. بهترین مناطق عبارتند از جنوب دماوند, اطراف ورامین, سمنان و ... اصولا ویژگی های زئولیت ها عبارت است از :
- جذب زیاد و بالای آب
- چگالی کم و مفافظ زیاد
- ثابت ماندن ساختمان بلوری در حین آبگیری
- توانایی تبادل یونی
- دارای منافذ مولکولی یکنواخت
- جاذب گازها و بو ها
- کاتالیزور قوی
- هدایت الکتریکی بالا
فروش زئولیت برای تولید کود
زئولیت یا کود هوشمند یک جاذب سطحی قوی می باشد که کاربرد وسیعی در کشاورزی دارد زیرا استفاده از این ماده موجب آزاد سازی تدریجی کود در اثر واکنش تبادل یونی زیولیت با خاک می شود. هم چنین این واکنش سبب تجزیه مواد کانی و ارگانیک شده و موجب می شود تا ریشه گیاهان راحت تر قادر به جذب مواد مغذی گردد. استفاده از انواع مختلف زئولیت به خصوص زیولیت کلینوپتیلولیت موجب می شود محصول دهی گیاهان افزایش قادر توجهی داشته باشد.
مصارف و کاربرد زئولیت
زیولیت در کشاورزی : یک جاذب رطوبت در خاک زمین های کشاورزی - بهبود بخش تبادلات کاتیونی و حاصلخیزی - استفاده به عنوان خوراک دام و طیور - کشت هیدروپونیک - کاشت چمن و محوطه سازی - تصفیه آب استخر های پرورش ماهی
محصولات خانگی : استفاده به عنوان بو گیر حیوانات خانگی
تولید محصولات صنعتی : استفاده در صنعت نفت و گاز
کاربرد در صنعت هسته ای : بازسازی سایت و راکتور ها - امحاء زباله های اتمی
بهداشت محیط زیست : جذب کننده فلزات سنگین - جاذب لکه های نفتی نفتی - تصفیه آب و فاضلاب
صنعت تصفیه آب : جاذب فلزات سنگین - پاک سازی استخر شنا - جدا سازی آمونیاک
کاربرد زئولیت در کشاورزی
زئولیت دارای خصوصیاتی می باشد که استفاده از آن را در کشاورزی بسیار ویژه می کند. ویژگی هایی که موجب می شود کود هوشمند در کشاورزی دارای اهمیت ویژه ای باشد عبارتند از آزاد سازی تدریجی کودها در خاک، زئوپونیک و اصلاح و بهبود شرایط مکانیکی خاک. ویژگی زئولیت مخصوصا زیولیت کلینوپتیلولایت در خاک زمین های کشاورزی به دلیل تبادل یونی با خاک بسیار چشمگیر است.