کاربرد آهک در صنایع غذایی

کاربرد آهک در صنایع غذایی

تصفیه شکر

آهک هیدراته در تولید شکر از نیشکر و چغندر قند به صورت گسترده ای مصرف می شود. با توجه به اینکه شربت شکر تولید شده از چغندر قند و نیشکر دارای خاصیت اسیدی و میزان زیادی ناخالصی است ، از آهک هیدراته به منظور کاهش خاصیت اسیدی آن و جداسازی مواد نامطلوب استفاده می شود. در نهایت نیز آهک با استفاده از اسید فسفریک از شکر حذف می گردد.

کاربرد آهک در صنایع غذایی

نان ذرت

آهک هیدراته برای انواع نان ذرت کاربرد دارد. ذرت پیش از پخت نان در آب آهک خوابانیده می شود تا معطر شود.

صنایع لبنی

زمانی که سر شیر به منظور تولید خامه و کره از شیر جداسازی می شود ، در طی فرایند پاستوریزاسیون ، به منظور تنظیم pH به آن آب آهک افزوده می گردد. برای جدا سازی کازئین از شیر خشک نیز از آهک هیدراته استفاده می کنند. باقیمانده شیر خشک به همراه آهک به عنوان یک مکمل غنی از کلسیم و اسید لاکتیک برای موارد درمانی و تقویتی مصرف می شود.

پودر سوخاری

در تولید انواع رایج پودر سوخاری "مونو کلسیم فسفات" از آهک به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده استفاده می شود. پودر سوخاری از واکنش اسید فسفریک و آهک پر کلسیم غیر دولومیتی به دست می آید.

میوه و سبزیجات 

به منظور کنترل شرایط جوی انبار های نگهداری میوه و سبزیجات ، کیسه های آهک هیدراته روی قفسه هایی قرار می گیرند تا گاز دی اکسید کربن تولید شده از محصولات تازه را جذب کند. این عمل موجب افزایش میزان اکسیژن نسبت به گاز کربنیک می شود تا میوه ها و سبزیجات به مدت بیشتر تازه بماند. 

ارسال نظر

عنوان Title:
نام Name:
ایمیل Email:
7 / 10
از 306 کاربر