پارافین چیست
سایت پارس شیمی به عنوان سایت مرجع در زمینه مواد شیمیایی, اطلاعات علمی مختلفی در مورد پارافین, نظیر اینکه پارافین چیست و چگونه تولید می شود و کاربرد ها و مصارف آن در زمینه های مختلف به چه صورتی است, ارائه می نماید.
پارافین Paraffin مخلوطی از هیدروکربن های مایع اشباع شده حلقوی و زنجیرهای است که با نام روغن های معدنی نیز شناخته می شود. این ترکیب دارای مشخصه بدون بو، بدون رنگ و بدون مزه و قابل حل در حلال های طبیعی و نامحلول در آب و الکل است. اولین نوع عمده نفت خام, پارافین ها هستند که آلکینز نیز نامیده می شوند. فرمول کلی پارافین ها CnH2n+2 می باشد. پارافین های نرمال به روش جذب فاز بخار برش های نفتی بر روی غربال های مولکولی با میانگین تخلخل 5 آنگستروم بدست می آیند.
پارافین مایع صنعتی : این نوع پارافین با فلش پوینت های ۱۲۰ – ۱۴۰ – ۱۶۰ – ۱۸۰ و ۲۰۰ تولید می شود و مثل نفت سفید عمده مصرف آن در صنایع نساجی, ریسندگی و پارچه بافی می باشد و به عنوان روان کننده ماشین آلات صنایع غذایی استفاده می شود.
کاربرد های پارافین چیست
- مقاومت بالا در مقابل آب و بخار به منظور استفاده در صنایع کاغذ سازی
- مقاوم در مقابل بسياري از اسيد ها و قليا ها برای پوشش دهی بشكه ها و مخازن صنعتي
- كاربرد در صنايع مختلف از جمله نساجي و دباغی و ساخت کف پوش ها
- در صنایع پلیمر به ویژه در PVC به عنوان نرم کننده
- برای پلاستیک ها و لاستیک ها بعنوان کاهش دهنده نقطه ریزش
- در رنگها و نیز ماده افزودنی برای روغن موتور فشار بالا
- شمع سازی آشنا ترین کاربرد پارافین است
- تولید وازلین و روغن های بهداشتی
- روانکاری ماشین آلات صنعتی
انواع پارافین خوراکی
پارافین مایع خوراکی : این نوع پارافین کاملا تصفیه شده است و تمامی مواد سمی و دیگر مواد آلاینده آن گرفته شده و به دو دسته زیر تقسیم بندی می گردند :
- پارافین مایع خوراکی انسانی : از این پارافین در فرایند تهیه مواد غذایی و خوراک انسان استفاده می گردد.
- پارافین مایع خوراکی دامی : عمده مصرف این نوع پارافین در گاوداری ها می باشد و برای رفع نفق معده گاو و گوسفند به آنها خورانده میشود.