سود مایع و سود پرک چه تفاوتی دارند؟

سود مایع و سود پرک چه تفاوتی دارند؟

سود مایع و سود پرک از نظر علمی با نام سدیم هیدروکسید نامیده می شود. البته این ماده اسامی دیگری همچون سود سوز آور و کاستیک سودا هم دارد. سود مایع و سود پرک شباهت های زیادی از نظر ساختاری ، عمکلردی و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی دارند و برای استفاده در صنایع گوناگون معمولا می توان از هر دوی آنها استفاده نمود ، اما تفاوت سود مایع با سود پرک چیست؟

تفاوت سود مایع و سود پرک چیست

کارخانجات تولید سود سوز آور برای تولید این محصول ، ابتدا آن را به صورت سود مایع تولید می نمایند زیرا برای این منظور نیاز انجام واکنش های شیمیایی و الکترولیز نمک وجود دارد که نتیجه آن تولید سود سوز آور به صورت مایع است. سود مایع حاوی مقادیر زیادی مایعات بوده که در روش صنعتی تنها نیمی از آن را سدیم هیدروکسید می تواند تشکیل دهد به همین علت به سود مایع 50 درصد شهرت دارد. این موضوع سبب شده تا نگهداری و حمل نقل آن دشوار و هزینه بر باشد زیرا همیشه نیمی از وزن بار حاوی مایعات ناخواسته و بی مصرف است.

برای حل این مشکل ، می تواند با استفاده از روش های خاصی اقدام به تبخیر مایعات سود مایع کرده و آن را به شکل جامد دراورد. سود جامد در بهترین شرایط خلوصی بین 98 تا 99 درصد دارد. از طرفی چون در سینی های مخصوص تولید می گردد ، به شکل چیپس مانند و پرک شده برداشت شده به همین دلیل به آن سود پرک 98 درصد گفته می شود.

با این حال بسیاری از مصرف کنندگان از سود مایع در پروسه تولید و موارد مصرف خود استفاده می کنند زیرا قیمت آن بسیار پایین تر از سود پرک است. با توجه به اینکه سود سوز آور به صورت مایع تولید می گردد ، جهت خشک کردن آن نیاز به هزینه های انرژی ، حمل و نقل و همچنین کیسه و بسته بندی وجود دارد. از این رو قیمت سود مایع 50 درصد از سود پرک 98 درصد بصرفه تر خواهد بود.

تفاوت سود مایع و سود پرک در ویژگی های فیزیکی این دو است و اصولا از نظر شیمیایی هیچ فرقی نداشته و یک ماده هستند. به لحاظ ظاهری ، سود مایع یک محلول شفاف و بدون بو است و در صورت تماس با پوست بدن ، خاصیت سوزانندگی دارد. سود مایع نباید به مدت طولانی در معرض هوا قرار گیرد زیرا تمایل زیادی به جذب دی اکسید کربن هوا و تغییر ماهیت شیمیایی دارد.

اما سود پرک یک جامد سفید رنگ و چیپس مانند است که می توان به راحتی آن را در کیسه هایی بسته بندی نمود. سود پرک به سرعت و در حجم بالا در آب محلول شده و به سود مایع تبدیل می گردد. این محصول به دلیل خشک بود ، در صورت تماس با پوست بدن ، تاثیرات نامطلوب کمتری دارد.

ارسال نظر

عنوان Title:
نام Name:
ایمیل Email:
7 / 10
از 331 کاربر