سدیم هیدروکسید چیست
به منظور آشنایی با سدیم هیدروکسید و دریافت اطلاعات مختلف در مورد این ماده نظیر اینکه سدیم هیدروکسید چیست و چگونه تولید می شود,, بخش های مختلف سایت پارس شیمی را مطالعه نمایید.
سدیم هیدروکسید sodium hydroxide نوعی نمک با خاصیت بازی می باشد که از یون های فلزی و غیر فلزی تشکیل شده است. روش های مختلفی برای تولید سود کاستیک وجود دارد که مربوط به نوع ماده اولیه و یا روش تولید دارد.
یکی از مهم ترین روش های تولید سود سوزآور, روش کلر-قلیایی chloro-alkaly می باشد که در آن نمک را تجزیه کرده تا یون مثبت سدیم +Na تولید شود. سپس این کاتیون جذب آنی یون هیدروکسید -OH می شود و یک ترکیب یونی قوی را ایجاد می نماید. در فرایند تولید سدیم هیدروکسید, مقادیر زیادی گاز کلر آزاد می شود و این به دلیل جدا شدن یون کلرید -Cl نمک می باشد. سود سوز آور مایع و سود جامد پرک و سود کاستیک گرانوله به راحتی قابلیت انحلال در آب را دارد و نیز میل به جذب گاز دی اکسید کربن در آن هست.
اگر سدیم هیدروکسید و یا سود مایع 50 درصد در معرض هوای آزاد قرار گیرد, گاز کربینک محیط اطراف خود را جذب کرده و پس از مدتی تبدیل به کربنات سدیم جامد که عموما به آن سودا اش گفته می شود می گردد. شرایط فیزیکی و شیمیایی سود سوطاور سبب شده تا این ماده دارای خاصیت قلیایی بسیار قوی باشد به طوری که pH آن 14 است و به شدت خاصیت بازی دارد. وجود این خاصیت شدید قلیایی موجب شده تا افزودن کاستیک سود به انواع چربی ها و روغن ها باعث شکستن ترکیب ها شود و در نتیجه NaOH قوی ترین ماده چربی بر است. .