تولید سدیم هیدروکسید
پارس شیمی | تولید سدیم هیدروکسید پرک و سدیم هیدروکسید مایع و جامد با کیفیت بسیار مناسب
تولید سدیم هیدروکسید معمولا به روش کلر قلیا یا کلر آلکالی و با خلوص 50% به شکل سود مایع 50 درصد انجام می شود. طی فرایند تولید, نمک به روش الکترولیز تجزیه شده و به صورت یون منفی کلر و یون مثبت سدیم در می آید. کاتیون سدیم با یون منفی هیدروکسید واکنش داده و تشکیل NaOH یا همان کاستیک سودا می دهد. آنیون کلر نیز به صورت گاز کلر آزاد می شود که یک محصول جانبی در فرایند تولید سود سوز آور است. سدیم هیدروکسید ماده ای بسیار قلیایی می باشد که عدد pH آن 14 است که از این نظر یک قلیای قوی به شمار می رود..
حلال اصلی سود کاستیک, آب است به هر میزان و به راحتی در آن حل شده و ترکیب حاصل شفاف می ماند. همچنین سود سوزاور تا حدودی در برخی الکل ها مانند متانول و اتانول نیز قابل حل شدن است اما اصلا در اسید های قطبی حل نمی شود. کاستیک سود در تماس با چربی ها و روغن ها ترکیب آن ها را تغییر داده و تولید صابون می نماید به همین دلیل در صنایع صابون سازی بسیار کاربرد دارد و در ترکیب اکثر مواد شوینده و پاک کننده یافت می شود.
اما تولید سدیم هیدروکسید در صنایع تولید پارچه به خصوص برای مرسه رایز کردن الیاف, در صنایع کاغذ سازی برای استفاده در خمیر چوب, در صنایع آلومینیوم سازی برای تولید سدیم آلومینیوم, در صنایع نفت, گاز و پتروشیمی برای افزایش خاصیت قلیایی گل حفاری بنتونیت و همچنین برای سولفور زدایی نفت خام در جهت کمک به کاهش آلاینده های زیست محیطی.